Екзотик (персик з абрикосом)

Вітамінний Бум. Окремо кожен з цих фруктів дає повний комплекс вітамінів необхідних для організму. А їхнє поєднання наситить Ваш організм усіма речовинами, необхідними для активного життя на цілий день.

Апельсин

Апельсини — прекрасний десерт, корисний як загальнозміцнюючий засіб та засіб для покращення апетиту, завдяки наявності в ньому комплексу вітамінів. Його рекомендують для профілактики та лікування гіповітамінозів, захворювань печінки, серця та судинної системи, обміну речовин. Пектини, що знаходяться в апельсинах, сприяють процесу травлення.

Буряк

Допомагає при боротьбі з атеросклерозом і сприяє виведенню холестерину з крові. Магній в буряку розширює судини і покращує мозковий кровообіг. Окрім цього, вживання буряка зміцнює нервову систему, рекомендується при безсонні і головних болях. Органічна речовина бетанін, що міститься в буряку, гальмує розвиток злоякісних пухлин, покращує роботу кишківника.

Вишня

Багата на вітамін C, провітамін А, вітаміни групи В, залізо, кальцій та фосфор, має антиоксидантний, тонізуючий та відновлюючий вплив на організм. Використовується при втомленості, інфекційних та вірусних захворюваннях.

Лимон

Лимон має загальнозміцнюючу, радіонуклідозахисну та протицингову дію на організм. Лимони і лимонний сік широко застосовуються при лікуванні захворювань печінки (гепатитів, холециститів), гастритів, ентеритів, подагри, ревматизму, сечокам’яної хвороби, гострих респіраторних захворювань.

Горіх

За вмістом вітаміну C волоський горіх перевершує смородину, лимон та інші продукти. Надає протимікробну, протизапальну, протигрибкову, глистогінну дію. Також допомагає при запальних захворюваннях порожнини рота, ангінах. Призначають при підвищеній кислотності шлункового соку.

Кава

Кофеїн є стимулятором центральної нервової системи. Дослідження показують, що кофеїн активізує процеси в корі головного мозку, у ВІДПОВІДНИХ дозах він підсилює позитивні умовні рефлекси і підвищує рухливу активність. Стимулююча дія призводить до підвищення розумової та фізичної працездатності, зменшення втоми та сонливості. Ніжний смак настоянки в поєднанні з ароматом кави наситить Ваш організм зарядом бадьорості на цілий день.

Малина

Одна з традиційних лікувальних рослин. Має зміцнюючу, жарознижуючу, потогінну, протизапальну дію. Застосовується при простудних захворюваннях, анеміях, атеросклерозі, цукровому діабеті та для поліпшення функції органів травлення.

Медова з перцем

Традиційна українська настоянка, приготована за оригінальною рецептурою. Маючи усі властивості Медовухи та доповнена червоним перцем, вона не лише збадьорить Ваш організм, а й зарядить енергією кожну клітиночку Вашого тіла.

Медовуха

Хмільний мед, питний мед чи просто мед (англ. mead.) — алкогольний напій, виготовлений шляхом бродіння з натурального меду. Відомий в Україні з прадавніх часів, мед є чи не найдавнішим алкогольним напоєм, відомим в Середній та Північній Європі. Вітаміни групи В, а також аскорбінова кислота (С) у суміші з іншими компонентами, що містяться в меді, корисні для людського організму та надають йому стимулюючу дію на довгий час.

Мелісівка

Меляса, меляс (англ. molasses, blackstrap; нім. Melassef) — побічний продукт буряко цукрового виробництва, густа брунатна рідина, що залишається після переробки цукрових буряків. Використовується як сировина для виробництва етилового спирту, харчових кислот, хлібопекарських та кормових дріжджів.

Чорниця

Має в’яжучу, протизапальну, сечогінну дію, регулює обмін речовин, виводить радіонукліди з організму. Широко використовується для лікування захворювань системи травлення, анеміях, атеросклерозі, поліпшує зір.

Виноград

Ці ягоди багаті на мінеральні речовини, такі як фосфор, залізо, калій, котрі необхідні для здорового функціонування організму. Гарно сприяє активізації розумової діяльності.

Хрінівка

Хрін має особливо цілющі властивості. Він містить велику кількість аскорбінової кислоти, каротин, вітаміни групи В, ефірніолії, мінеральні солі. Фітонциди, що містяться в хроні, знищують шкідливі бактерії і мікроорганізми. Розчин хрону допоможе для зменшення зубного болю. А якщо настояти тертий хрін на воді декілька годин, додати капустяний розсіл і поставити в холодильник, то у ранці цей розчин допоможе при ПОХМІЛЛІ.

Полуниця

По вмісту вітаміну C полуниця поступається лише чорній смородині. У п’яти ягодах середньої величини вітаміну С стільки ж, скільки в одному великому апельсині. А фолієвої кислоти в полуниці більше, ніж у малині й винограді. Полуниця має потужну протизапальну й протимікробну дію. Тому при хворому шлунку її прописують як ліки, також вона пригнічує розвиток вірусу грипу. Є природним сечогінним засобом і заспокійливо діє на печінку.Полуниця — відмінний профілактичний засіб від таких хвороб, як атеросклероз і гіпертонія.

Чорнослив

Чорнослив прекрасно регулює просування їжі, здатний швидко відновити біологічний баланс і обмін речовин в організмі, дезинфікує кишківник. Плоди домашньої сливи багаті вітаміном А, В1. В2. С і P. а також необхідними мікрелементами: калієм, фосфором (вміст яких більше, ніж в яблуках та грушах), кальцієм, магнієм та залізом.

Яблуко

Яблука запобігають відкладанню жирів в артеріальній стінці, атеросклерозу, виводять надлишкові води з організму. Завдяки багатому вмісту вітамінів яблука сприяють загоєнню виразок шлунку і кишківника. Корисні для роботи серцевої системи. Крім того, пектини, якими багаті ці фрукти, запобігають поглинанню жирів та цукрів і виводять холестерин з крові.

Калганівка

Використовують як в’яжучий, кровоспинний і бактерицидний засіб, зовнішньо — при опіках, екземах та інших нашкірних хворобах; при запальних процесах слизових оболонок рота, при хворобах шлунка, нирок, печінки. У лікеро-горілчаному виробництві корені використовують для приготування горілок та настоянок, які мають лікувальне значення. 

>